دوشنبه , ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 04 - 29 ساعت :
» سلامتی » گلابی ؛ شاه میوه تابستانی
خواص گلابی
سلامتی

گلابی ؛ شاه میوه تابستانی

فروردین ۳, ۱۴۰۳ 0۰

گلابی انواع مختلفی دارد که فقط تعداد کمی از آنها برای انسان مناسب است.

گلابی یکی از میوه های شیرین و خوشمزه است که دارای بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C و فیبر است. گلابی خواص بسیاری دارد و یکی از میوه هایی است که سلامتی را تضمین می کند.

گلابی یکی از میوه های خوشمزه و شیرین با گوشت آبدار است. با وجود تنوع زیاد درختان گلابی ، فقط تعداد کمی از آنها برای انسان خوراکی هستند و بیشتر آنها به عنوان درختان زینتی و بوته ای استفاده می شود.

گلابی ها از چین و بومی اروپا ، آفریقای شمالی و آسیا هستند.

ارزش غذایی گلابی

گلابی علاوه بر فراوانی و طعم لذیذ ، به دلیل خواص دارویی برای انسان ارزشمند است. طب مدرن به ما می گوید که مواد معدنی ، ویتامین ها و ترکیبات طبیعی گلابی برای سلامتی بسیار مفید است.

یک گلابی متوسط ​​با وزن تقریبی 178 گرم حاوی موارد زیر است:

  • · 101 کالری
  • بدون چربی
  • · 27 گرم کربوهیدرات
  • · 17 گرم شکر؛
  • یک گرم پروتئین

خوردن یک گلابی متوسط ​​12 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C (10 درصد) ، ویتامین K (شش درصد) و مقادیر کمی کلسیم ، آهن ، منیزیم ، ریبوفلاوین ، ویتامین 6 و فولات را تأمین می کند.

گلابی ، به ویژه آنهایی که پوست قرمز دارند ، حاوی کاروتنوئید ، فلاونول و آنتوسیانین هستند. طبق مطالعات ، گلابی و سیب بیشترین مقدار فلاونول در رژیم غذایی را دارند.

خواص گلابی برای سلامتی

خواص گلابی

گلابی علاوه بر طعم خوب ، دارای مواد مغذی متنوعی با خواص دارویی است. برخی از خواص گلابی در زیر خلاصه می شود:

۱. بهبود عملکرد سیستم گوارش

در حالی که مصرف یک گلابی به تنهایی 18٪ از نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین می کند ، اما می تواند تأثیر بسزایی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش داشته باشد. همچنین حرکات روده را تنظیم می کند و خطر یبوست و اسهال را کاهش می دهد.

۲. کاهش وزن

خواص گلابی در کاهش وزن بسیار مثر است. گلابی یکی از میوه های کم کالری است. یک گلابی متوسط ​​حدود 100 کالری دارد که فقط 5٪ کالری روزانه مورد نیاز در یک رژیم غذایی سالم است. از طرف دیگر ، سرشار از مواد مغذی و سرشار از فیبر است و شما را برای مدت زمان طولانی تری سیر نگه می دارد.

۳. فعالیت آنتی اکسیدانی

گلابی مانند سایر میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که در نتیجه سوخت و مکانیسم های سلولی در بدن جمع می شوند ، مبارزه می کنند. ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C ، ویتامین A و فلاونوئیدها مانند بتاکاروتن ، لوتئین و زاگزانتین که همه در گلابی وجود دارد ، می توانند بدن را از شر این مواد خطرناک خلاص کنند.

۴. پیشگیری از سرطان

آنتی اکسیدان ها در درجه اول به دلیل فعالیت ضد سرطانی مورد ستایش قرار می گیرند و گلابی به جلوگیری از انواع سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ ، مقعد ، پستان ، پروستات و ریه کمک می کند.

۵. تقویت سیستم ایمنی

گلابی غنی از آنتی اکسیدان و ویتامین C است که تولید گلبول های سفید خون را تحریک می کند و برای سیستم ایمنی بدن مفید است.

۶. بهبود سلامت قلب

خواص گلابی

گلابی منبع عالی پتاسیم است و از آنجا که پتاسیم یکی از مهمترین گشاد کننده های عروق است ، گلابی نقش مهمی در سلامت قلب دارد. در حقیقت ، فشار کلی بر روی سیستم قلبی عروقی را کاهش می دهد.

۷. بهبود روند التیام

ما می دانستیم که گلابی سرشار از ویتامین C است. ویتامین C برای ساختن بافت جدید در اندام های مختلف و ساختار سلول های بدن ضروری است. این ویتامین میزان متابولیسم ثابت بدن را حفظ کرده و عملکردهای مناسب بدن را تضمین می کند.

۸. بهبود گردش خون

یکی از مهمترین خواص گلابی بهبود سیستم گردش خون است. گلابی به دلیل داشتن مقدار زیادی مس و آهن می تواند برای افرادی که کم خونی یا کمبود مواد معدنی دارند مناسب باشد.

۹. جلوگیری از نقص های هنگام تولد

فولات ماده مغذی ارزشمند دیگری در گلابی است. اسید فولیک ارتباط مستقیمی با کاهش نقص لوله عصبی در نوزادان دارد. بنابراین ، مصرف میوه های غنی از اسید فولیک مانند گلابی می تواند به حفظ سلامتی و شادابی کودک کمک کند ، به همین دلیل به زنان باردار توصیه می شود میزان اسید فولیک خود را بررسی کنند.

۱۰. کاهش التهاب

خواص گلابی

ترکیبات آنتی اکسیدان و “فلاونوئید” گلابی التهاب را درمان می کند و درد ناشی از التهاب را کاهش می دهد. این موارد شامل آرتریت روماتوئید ، نقرس و بیماری های مشابه است.

۱۱. بهبود سلامت استخوان

یکی از مهمترین خواص گلابی کمک به تقویت و تقویت استخوان ها است. گلابی مواد معدنی زیادی دارد که می توان از آنها به عنوان منیزیم ، منگنز ، فسفر ، کلسیم و مس نام برد. این مواد کمبود مواد معدنی استخوان و بیماری های ناتوانی مانند پوکی استخوان و ضعف عمومی بدن ناشی از عدم پشتیبانی استخوان را جبران می کنند.

۱۲. مراقبت از پوست و مو

یکی از ویتامین های بسیار متنوع ویتامین A در بدن انسان ، گلابی سرشار از ویتامین A و ترکیبات آن مانند لوتئین و زاگزانتین است. مواد تشکیل دهنده گلابی به دلیل عملکرد آنتی اکسیدانی و همچنین با شرکت در فعالیت های آنزیمی و عملکردی اندام ها ، می توانند اثرات پیری بر روی پوست مانند چین و چروک و لکه های پیری را کاهش دهند. این میوه قدرتمند همچنین ریزش مو ، آسیب به لکه های زرد چشم ، آب مروارید و سایر بیماری های مربوط به پیری را کاهش می دهد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

هما طاهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =

×
  • ×