چهارشنبه , ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 05 - 15 ساعت :
» سلامتی » ضد آفتاب خوراکی ؛ مگه داریم؟!
ضد آفتاب خوراکی
سلامتی

ضد آفتاب خوراکی ؛ مگه داریم؟!

فروردین ۲۶, ۱۴۰۳ 0۰

ضد آفتاب بخورید! اگر از شنیدن این جمله متعجب شدید ، حتماً این مقاله را بخوانید.

ضد آفتاب خوراکی؛ ما چه داریم؟! بله ، بعضی از غذاها خاصیت ضد آفتاب دارند. با مصرف این غذاها می توانید از پوست خود در روزهایی که قرار است در معرض آفتاب زیاد باشید محافظت کنید.

خورشید اغلب به جای برنزه شدن پوست ، آن را می سوزاند. اگر از ضد آفتاب خسته شده اید ، روش های طبیعی دیگری نیز برای انجام آن وجود دارد. شما می توانید پوست خود را جوان کنید.

در حقیقت ، رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود این امر دارد. بنابراین با مصرف مقادیر کمی از مواد مغذی اصلی می توانید احتمال سوختن و آسیب رساندن به پوست را کاهش دهید.

محافظت از پوست

ارتباط مواد مغذی با نور خورشید

اگر می خواهید به طور طبیعی بدن خود را در برابر آسیب های خورشید محافظت کنید ، مواردی وجود دارد که باید زیاد مصرف شوند:

  • چربی های اشباع خوب
  • اسیدهای چرب امگا 3
  • آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن ، بتاکاروتن و ویتامین E.

متأسفانه ، درست مثل هر چیز دیگری که برای شما مفید باشد ، محافظت از خود در برابر اشعه ماورا بنفش به معنای وجود مواردی است که باید از آنها اجتناب کنید:

  • غذاهای فراوری شده
  • قند
  • روغن های گیاهی
مواد محافظ پوست

ضد آفتاب های خوراکی

میان وعده ها ، میوه ها و حتی غذاهای مختلف می توانند به عنوان یک ضد آفتاب قوی برای شما عمل کرده و سلامتی پوست را تضمین کنند. اگر تا به امروز از این غذاها اطلاعی ندارید ، با ما همراه باشید.

گوجهفرنگی

گوجه فرنگی یکی از بهترین منابع لیکوپن است ، خصوصاً در صورت پخته شدن. لیکوپن یک رنگدانه کاروتنوئیدی است که در میوه های قرمز یافت می شود. گیاهان از رنگدانه ها به عنوان محافظت در برابر آفتاب استفاده می کنند. بنابراین ، خوردن میوه و سبزیجات با غلظت بالای کاروتنوئید ، تحمل نور خورشید را افزایش می دهد.

گوجه فرنگی پخته شده دارای سطح بالاتری از لیکوپن است و مطالعات نشان داده است که چند قاشق غذاخوری در روز “محافظت قابل توجهی” در برابر آسیب های خورشید می کند.

همه میوه های قرمز حاوی رنگدانه هستند ، اما این ماده به خصوص در هندوانه و گریپ فروت فراوان است.

طعم تند یا شیرین را ترجیح می دهید؟ پودر چیلی غنی از لیکوپن است و همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین E است.

در واقع ، بتاکاروتن ، مشابه لیکوپن ، یکی دیگر از رنگدانه های موجود در میوه ها و سبزیجات است که از آسیب خورشید محافظت می کند و به آنها رنگ نارنجی می بخشد.

سیبزمینی شیرین

 سیب زمینی شیرین بیشتر از سایر سبزیجات بتاکاروتن دارد. سیب زمینی شیرین دارای مقادیر بیشتری سیانیدین و پونیدین و رنگدانه های آنتی اکسیدانی است که از بدن و پوست در برابر اشعه خورشید محافظت می کند.

 از دیگر منابع خوب بتاکاروتن می توان به هویج ، قارچ ، اسطوخودوس و انواع سبزیجات اشاره کرد.

بروکلی

خوردن سالاد و سبزیجات ممکن است برای بسیاری از افراد در اولویت نباشد ، اما برای جلوگیری و حتی ترمیم آسیب های خورشید و خورشید بسیار مناسب است.

علاوه بر بتاکاروتن ، بسیاری از سبزیجات حاوی مقادیر زیادی اسید فولیک و ویتامین های A ، C و E. کلم بروکلی ، به ویژه جوانه های آن ، منبع خوبی از سولفورافان است ، ترکیبی که خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.

ماهی

ماهی های آب سرد مانند ماهی آزاد ، شاه ماهی و حتی ساردین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند ، یکی از چربی های خوب که از آسیب های خورشید محافظت می کند.

اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی امگا 3 دریافت کنید. اگر از طعم ماهی متنفر هستید ، می توانید روغن ماهی بخورید.

مواد مغزی برای پوست

انار

انار میوه مفیدی شناخته شده است. به گفته متخصصان پوست ، آنتی اکسیدان ها می توانند 25٪ خاصیت ضد آفتاب را افزایش دهند ، برخی از دانشمندان می گویند این مواد می توانند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کنند.

چای

چای سیاه ، سفید و سبز سرشار از پلی فنول و کاتچین است. دو فلاونوئید می تواند از پوست در برابر اشعه خورشید محافظت کند. چای سبز موثرترین ماده از این جهت است که دارای قوی ترین پلی فنول ها بوده و به جوان سازی پوست کمک می کند ، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

بذر کتان

اگر غلات زیادی بخورید ، به احتمال زیاد از محصولات دانه کتان بهره مند خواهید شد. منبع خوبی از امگا 3 است و مقدار زیادی فیبر و لیگنین دارد که آنتی اکسیدان هستند و از سرطان محافظت می کنند. می توانید بذر کتان را به سالادها ، اسموتی ها ، کلوچه ها و نان ها اضافه کنید.

شکلات تیره

شکلات تلخ که حاوی بیش از 70٪ کاکائو است ، چهار برابر فنل و کاتچین موجود در چای دارد و مطالعات نشان داده است که تحمل آفتاب را تا 25٪ افزایش می دهد. متأسفانه ، اگر از شکلات تلخ متنفر هستید ، نمی توانید آن را با چیز دیگری مخلوط کنید. البته مخلوط شیر موجود در شکلات از جذب پلی فنل در بدن جلوگیری می کند.

 بادام

بادام یکی از بهترین منابع ویتامین E است. این مطالعه نشان داد که شرکت کنندگانی که فقط 20 بادام در روز می خورند ، در معرض نور خورشید کمتر دچار آفتاب سوختگی می شوند.

بادام همچنین حاوی مقادیر زیادی کورستین ، یک فلاونوئید شناخته شده برای محافظت از پوست در برابر آسیب های خورشید است. البته بادام خام بسیار مفید است ، اما اگر دوست ندارید ، می توانید بو کنید یا به جای آن از کرم بادام زمینی استفاده کنید.

خوردن یک رژیم غذایی سالم مانند یک راز نیست ، یک توصیه دائمی است که بسیاری از ما آن را نادیده می گیریم. غذاهایی که روزانه و به طور منظم مصرف می کنیم می توانند در افزایش طول عمر نقش موثری داشته باشند. بنابراین در انتخاب نوع غذایی که می خورید بیشتر دقت کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

هما طاهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =

×
  • ×