آش گندم شیر
آش گندم شیر یکی دیگر از غذاهای محلی کرمان است که مردم کرمان آن را جداگانه دوست دارند و بسیار مقوی و قوی است.
سوپ شیر گندم یکی از غذاهای محلی و سنتی استان کرمان است. البته خاکستر یکی از غذاهای اصیل مردم ایران است که با توجه به فرهنگ هر شهر انواع مختلف و محلی آن در بین مردم رواج یافته است. مواد تشکیل دهنده این غذا با غذاهای دیگر کمی متفاوت است. برای تهیه آن باید یکی از مواد اصلی یعنی گندم شیر محلی کرمان را جداگانه تهیه کنید.
مواد لازم
گوشت: 500 گرم
گندم شیر: 100 گرم
نخود: 70 گرم
پیاز متوسط: 1 عدد
رشته فرنگی: در صورت نیاز (در صورت تمایل)
کشک خرد شده: در صورت لزوم
سیر: در صورت لزوم
نعنا داغ: در صورت لزوم
نمک: در صورت لزوم
زردچوبه: در صورت لزوم
فلفل سیاه: در صورت لزوم
طرز تهیه آش گندم شیر
ابتدا گوشت را خرد کرده و در قابلمه بریزید تا با آب بپزد و دم بکشد.
پیاز را ریز خرد کنید و مقداری سرخ کنید.
سپس نخودها را با کمی پیاز سرخ کنید.
ادویه زردچوبه و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید.
بعد از پخت ، گوشت را له کرده و به قابلمه اضافه کنید.
سپس گندم شیر از قبل پخته شده را به قابلمه اضافه کنید.
بعد از اینکه همه مواد را با هم مخلوط کردید ، کشک آسیاب شده را روی مواد درون قابلمه بریزید و بگذارید یک ربع بپزد.
سپس رشته را اضافه کنید و بگذارید کاملاً باز شود (حدود یک ربع ساعت طول می کشد).
پس از پخت ، نعناع داغ ، سیر داغ و کمی نمک را در قابلمه بریزید و بگذارید سوپ کاملاً بماند.
گندم را به صورت آرد خرد کرده و سپس آن را الک کنید تا آرد جدا شود.
سپس گندم را در قابلمه بریزید و مقداری شیر ، زنجبیل ، زیره ، سیاه دانه ، زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد بپزد.
بعد از پخت ، آنها را روی پارچه ای در قابلمه دیگر بریزید تا خشک شوند.