دوشنبه , ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 04 - 28 ساعت :
» نکات حقوقی » پرهیز از شتابزدگی در قراردادهای مشارکت در ساخت
نوشتن قرارداد
نکات حقوقی

پرهیز از شتابزدگی در قراردادهای مشارکت در ساخت

فروردین ۶, ۱۴۰۳ 1۰

با توجه به اینکه امسال احتمالاً شاهد افزایش نسبی ساخت و ساز خواهیم بود ، موارد زیادی در قراردادهای مشارکت ساخت و ساز قابل بررسی است.

انجام توافق نامه های مشارکت یکی از مواردی است که جهل هر یک از طرفین می تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

به دلیل بهبود تدریجی بخش مسکن از رکود اقتصادی و افزایش نسبی ساخت و ساز ، توجه به مبانی حقوقی و فنی چنین قراردادهایی در تأمین منافع هر دو طرف از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در روند انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت و ساز صاحبان زمین ، با تحویل آن به سازندگان ، و سازندگان متعهد می شوند با سرمایه گذاری در ساخت و اجرا به مالکان زمین ، تعهدات خود را انجام دهند.

هر دو طرف چنین قراردادهایی می توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. بنابراین مهم است که در وهله اول شناسایی طرفین انجام شود.

در مورد اشخاص حقیقی ، به اسناد هویتی مانند اسناد ثبت نام و صلاحیت آنها برای انعقاد قرارداد مراجعه کنید ، از جمله خردمند ، بالغ و بالغ ، اصیل بودن یا وکیل بودن ، و در مورد اشخاص حقوقی به ثبت نام مراجعه کنید. جزئیات در روزنامه رسمی و همچنین اطمینان از صحت اسناد ارائه شده ، امضا کنندگان ، سهامداران و سایرین نیز مهم و ضروری است.

از آنجا که یکی از دلایلی که دارندگان عرصه چنین قراردادهایی را منعقد می کنند تأمین سرمایه برای ساخت ارباب است. بنابراین توجه به شرایط و توانایی مالی سرمایه گذاران بسیار مهم است. زیرا تنها انعقاد قرارداد با افرادی که سابقه لازم اجرایی و فنی و توانایی مالی لازم برای اجرای پروژه را ندارند ، هزینه های زیادی را برای مالکان متحمل می شود و به دلیل عدم انجام تعهدات سازندگان ، آنها را با اختلافات روبرو می کند.

از طرف دیگر سازندگان باید با بررسی دقیق اسناد مالکیت از متعلق بودن ملک به پیمانکار اطمینان حاصل کنند.

آیا مال مورد نظر متعلق به طرف قرارداد است یا وی قصد دارد به عنوان وارث مال قرارداد منعقد کند؟ در این صورت آیا مراحل قانونی انحصار وراثت به پایان رسیده است یا خیر؟ یا اینکه ملک شریک دارد یا خیر؟ این موارد معمول یا منزوی است و چنین مواردی نقش تعیین کننده ای در روند اجرای کار دارند.

یکی از قوانین تجارت گفت: “کسب اطمینان لازم از توانایی مالی ، فنی و اجرایی سازندگان و در مواردی تجارب گذشته آنها و همچنین کسب مالکیت ، یکی از مهمترین نگرانی های طرفین چنین قراردادهایی است.” کارشناس.

مصطفی خلیلی افزود: “درج ضمانت نامه در قرارداد می تواند تا حدی به چنین نگرانی هایی پایان دهد.” به عنوان مثال ، در مورد اشخاص حقیقی ، دریافت یک یا چند چک به عنوان ضمانت عملکرد خوب معمول است و در در مورد اشخاص حقوقی دولتی یا شرکت های بزرگ خصوصی ، دریافت ضمانت نامه بانکی معمول است. “

این کارشناس حقوق تجارت گفت: موضوع دیگر برخورد دقیق و اصولی با موضوع قرارداد است. اینکه چه مدت و در چه دوره ای قرار است موضوع قرارداد به اتمام برسد یکی از مواردی است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. ” “نظر در فرمول بندی آنها می تواند اختلافات احتمالی آینده را تا آنجا که ممکن است کاهش دهد و در صورت عدم اجرای تعهدات در زمان مقرر ، طرف متخلف را ملزم به جبران خسارت می کند.”

پول

خلیلی در مورد تعهدات متقابل سازندگان و مالکان گفت: تعهدات سازنده در انجام به موقع عملیات اجرایی ، استفاده از نقشه های مصوب و عدم تغییر آنها در حین کار و سایر مواردی است که باید به طور دقیق پرداخت شود “

وی همچنین تأکید کرد: تعیین سهم هر یک از طرفین قرارداد یکی از مواردی است که می توان گفت اساس قراردادهای مشارکت در ساخت است.

“بنابراین ، تعیین هر یک از دو طرف ، و همچنین سهم متعلق به هر یک در پروژه ، نحوه پیش فروش واحدها یا ممنوعیت آن و سایر موارد خاص مربوط به سهام شرکا ، باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. و در قرارداد مربوطه گنجانده شده است. “

این کارشناس حقوق تجارت در مورد اختلافات ناشی از قراردادها نیز گفت: “در این رابطه می توان به دو روش تعیین تکلیف کرد ؛ یکی اینکه در صورت بروز هرگونه اختلاف ناشی از تفسیر یا تفسیر هر یک از مفاد توافق نامه دو جانبه ، ابتدا باید به صورت صلح آمیز و در غیر این صورت با ارجاع موضوع به دادگاه ها یا حل اختلاف با ارجاع موضوع به داوری در قرارداد انجام شود. “باید پیش بینی شود که در مورد دوم ، باید در نظر داشت که تصمیم داور یا دادگاه داوری همان احکامی است که دادگاهها برای طرفین مورد نیاز صادر می کنند. “

خلیلی تأکید کرد: در هر صورت توصیه می شود ضمن بررسی کلیه جوانب ذکر شده ، مالکان و سازندگان علاوه بر پرهیز از هرگونه عجله ، از خدمات مشاوران خبره در بخشهای فنی ، حقوقی و قراردادی جهت انعقاد قرارداد شرکت در ساخت و ساز استفاده کنند در قرارداد ” “بنابراین آنها می توانند خطرات توافق نامه نظارتی را به حداقل برسانند.”

امیدوارم از این مطلب که در زمینه نکات حقوقی نگارش شده بود لذت برده باشید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آرمان سلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

×
  • ×