جمعه , ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 05 - 02 ساعت :
» نکات حقوقی » اسناد مالکیت را بهتر بشناسیم
سند مالکیت
نکات حقوقی

اسناد مالکیت را بهتر بشناسیم

فروردین ۳۰, ۱۴۰۳ 0۰

اگر قصد خرید خانه دارید ، باید با انواع اسناد مالکیت آشنا باشید. دانستن سند مالکیت بسیار مهم است و می تواند در حفظ علاقه شما به خرید و فروش خانه بسیار کمک کند.

 طبق قانون مدنی ایران ، به هر متنی که بتوان استناد کرد ، “سند” گفته می شود. ما دو نوع سند داریم ، سند عادی و سند رسمی. در صورت تهیه و ثبت این اسناد در دفاتر اسناد رسمی ، اسناد رسمی و اسنادی که در بین افراد عادی تنظیم می شود اسناد عادی نامیده می شوند.

سند قطعی

بهترین و مطمئن ترین سندی که می توانید برای خرید ملک روی آن حساب کنید ، سند قطعی است. در این فرم از سند ، (اعم از مسکونی ، تجاری و غیره) سند ملک در “ثبت اسناد و املاک” یا “ثبت نقل و انتقال اسناد رسمی” به نام صاحب ملک و وی ثبت شده است. مالکیت تایید شده است. با داشتن خانه ای که معامله شود می توانید مطمئن باشید که هیچ وابستگی مشروطی برای شما وجود نخواهد داشت. همه اشخاص حقیقی و حقوقی و حتی سازمان ها می توانند این سند را دریافت کنند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

سند قولنامه‌ای

در برخی معاملات ، سند پس از انتشار اوراق به نام خریدار ثبت نمی شود. این گونه املاک در آژانس های مسکن با “سند” یا “سند” معامله می شوند. باید بدانید که مناطقی وجود دارد که پلاک ثبت به آنها اختصاص داده نشده و فاقد سند هستند یا اسناد به مرور زمان و در مرحله انحصار وراثت به افراد دیگر منتقل شده اند. در این موارد ، افراد دارای امضا و اثر انگشت شهادت می دهند که مالک شخصی با مشخصات شناخته شده است. هنگام خرید این ملک مراقب باشید.

در چنین معاملات لازم است از صحت تعداد مالکان قبلی و اسناد آنها مطمئن باشید و از مشاوره آژانس های معتبر بهره مند شوید. توجه داشته باشید که منشور یک سند عادی است و از قدرت قانونی و اعتبار کمتری نسبت به سند رسمی ، سند منفرد و سند مالکیت برخوردار است.

سند رهنی

اگر با استفاده از وام بانکی خانه ای خریداری کرده باشید ، سند ملک در رهن یا رهن بانک باقی مانده و این موضوع در سند قید شده است. اگر مالک بدهی خود را به بانک پرداخت نکند ، بانک می تواند با طرح دعوی در مال را تصرف کند. بنابراین قبل از خرید ملک لازم است بدانید که خانه در رهن بانک است یا خیر.

سند رهن و اجاره

امیدواریم از این مطلب که در زمینه نکات حقوقی نگارش شده بود، لذت برده باشید

به این نوشته امتیاز بدهید!

آرمان سلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 20 =

×
  • ×