طرز تهیه آش سبزی شیرازی؛ وعده فراموش نشدنی
یکی از جذاب ترین غذاهای شیراز، آش سبزی است که شباهت زیادی به آش قلمکار دارد. سوپ جذابی که طرفداران زیادی دارد و بهتر می توان آن را در خانه تهیه کرد.
یکی از غذاهای جذاب شیراز، آش سبزی است که شباهت زیادی به آش قلمکار دارد. سوپ جذابی که طرفداران زیادی دارد و بهتر می توان آن را در خانه تهیه کرد.
مواد لازم:
گوشت بره روی استخوان: 500 گرم
سبزیجات (تره فرنگی، ترخون، شوید): 400 گرم
نخود: 100 گرم
عدس: 100 گرم
لوبیا قرمز: 100 گرم
برنج دانه متوسط: 100 گرم
پیاز: 1 عدد
پیاز تند: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز: به میزان لازم
ترخون خشک: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
1. حبوبات را از شب قبل خیس کنید. حبوبات را آبکش کنید و دو بار روی آن آب تازه بریزید و با کمی نمک روی آتش بگذارید تا بپزد.
2. گوشت را با یک عدد پیاز، کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی آتش بگذارید تا گوشت بپزد. برنج را جداگانه بپزید.
3. سبزی ها را بعد از تمیز کردن خرد کرده و خوب تفت دهید تا پخته شوند. وقتی لوبیاها کاملاً پخته شدند، آنها را به برنج و سبزیجات پخته شده اضافه کنید.
4. وقتی گوشت کاملاً پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و استخوان ها را جدا کرده، گوشت را هم زده و به همراه آب آن به سوپ اضافه کنید و چند دقیقه بجوشانید.
5. در یک قابلمه کوچک کمی روغن داغ کرده و نیمی از پیاز داغ را با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را داغ داخل سوپ در حال جوش بریزید.
6. ترخون را خیس کرده، خرد کرده و به سوپ اضافه کنید. ⅓ سوپ را در ظرف دیگری بریزید و خوب بزنید و سپس به سوپ اضافه کنید.
7. بعد از چند جوش، آش کاملا جا می افتد و می توانید آش سبزی شیرازی را در ظرف مناسبی گذاشته و با پیاز داغ تزیین کنید.