طرز تهیه ماهی شکم پر
شاید سخت ترین قسمت پخت ماهی شکم پر ، برداشتن تیغ تیغ باشد. یکی از محبوب ترین ماهی ها برای پخت این غذا ماهی آزاد است ، زیرا هم تمیز کردن آن آسان است و هم طعم خوبی دارد.
ماهی یکی از مهمترین غذاهای غذاهای ایرانی است ، ما هم ماهی شکم شمالی داریم و هم ماهی شکم جنوبی. روش تهیه ماهی شکم شکم پر در این دو منطقه متفاوت است. در جنوب از ماهی هایی مانند سابور با سیر ، گل نارنگی ، ادویه جات و سبزیجات جنوبی و در شمال از ماهی هایی مانند قزل آلا با رب انار و گردو استفاده می شود.
مواد لازم
ماهی قزل آلا: 1 بزرگ
سبزیجات: 8 قاشق غذاخوری گشنیز و 2 قاشق غذاخوری شنبلیله
رب انار: 2 تا 5 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
سیر: 4 حبه
گردو: 5 قاشق غذاخوری
زعفران: در صورت لزوم
لیمو ترش: 1 عدد
زردچوبه ، نمک ، فلفل سیاه: در صورت لزوم
طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی
برای شروع ، شکم ماهی را ببرید و محتوای آن را خالی کنید. بعد از تخلیه شکم ماهی ، آن را بشویید و با حوله خشک کنید. سپس ماهی را با نمک ، زردچوبه و آب لیمو ترش مزه دار کنید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
پیاز را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیاز طلایی و کمی سبک شد ، زردچوبه ، فلفل سیاه و سیر رنده شده را اضافه کنید.
ساقه گشنیز و شنبلیله را جدا کرده و فقط برگ های کوچک و تازه را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
سبزیجات را با پیاز به مدت 15 دقیقه تفت دهید. سپس رب انار ، رب گوجه فرنگی و گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
شکم ماهی را با موادی که آماده کرده اید پر کنید و مانند تصویر بالا با نخ و سوزن گلدوزی کنید.
کف ماهیتابه کمی روغن بریزید و یک طرف ماهی را کاملاً سرخ کنید. در همین حال ، کمی زعفران را با استفاده از برس به سمت خام ماهی بمالید.
وقتی یک طرف ماهی سرخ شد ، آن را با احتیاط چرخانده و طرف سرخ شده را در زعفران فرو کنید. در صورت تمایل می توانید مابقی جوهر را داخل ماهی کنار ماهی سرخ کنید.
حرارت را کم کنید ، قابلمه ای را روی ماهیتابه قرار دهید و بگذارید ماهی به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد.
در آخر ماهی پر شده را با شوید پلو یا زعفران پلو سرو کنید و نوش جان کنید.