چهارشنبه , ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 05 - 15 ساعت :
» نکات حقوقی » رهن املاک و پرسش های متداول
رهن املاک
نکات حقوقی

رهن املاک و پرسش های متداول

بهمن ۲۱, ۱۴۰۲ 0۰

طبق عرف بانکی ، معمول است که ملکی را در ازای پرداخت تسهیلات به منظور اطمینان از بازپرداخت آن رهن می دهند.

  رهن املاک و مستغلات یکی از رایج ترین موضوعاتی است که افراد وقتی می خواهند از بانک وام بگیرند ، طبق قوانین بانک ، باید ملک را در بانک رهن کنند تا در صورت پرداخت نشدن اقساط وام ، بانک بتواند مطالبه. برای دریافت. رهن در واقع ودیعه است. این دو موضوع س questionsالاتی را ایجاد می کند که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد.

سوال: آیا یک مستاجر می تواند مبلغی را که به عنوان رهن به موجر داده است پس بگیرد و از پرداخت آن امتناع کند؟

 پاسخ: بله ، بهتر است ابتدا با مراجعه به شورای حل اختلاف درخواست ارائه دهید. اگر مدت اجاره منقضی شده باشد زیرا موضوع جنبه قانونی خواهد داشت ، در این صورت مستاجر باید برای بازپس گیری پول خود به دادگاه مراجعه کند.

پرسشهایی در مورد رهن املاک

سوال: آیا می توان ملکی را که در رهن بانک است جدا کرد؟

 پاسخ: بله ، اگر گیرنده تسهیلات بدهی معوقه به بانک نداشته باشد ، بانک موافقت می کند صورتجلسه ای جداگانه صادر کند و در صورت حفظ حقوق وام مسکن برای قطعات جدا شده. قطعات جدا شده هنوز در رهن بانک باقی مانده است. اما اگر گیرنده تسهیلات به بانک بدهی داشته باشد ، موافقت بانک منوط به اخذ مجوز از مدیریت تسهیلات بانک و در صورت لزوم ستاد مرکزی بانک خواهد بود.

رهن

س :ال: آیا می توان ملکی را برای استفاده در کشاورزی رهن کرد ، چه مشترک باشد و چه غیر؟

پاسخ: مطابق ماده 773 قانون مدنی: “مالی که قابل انتقال قانونی نیست ، قابل رهن نیست”؛ بنابراین ، اگر ملکی از نظر قانونی قابل انتقال باشد ، هر نوع کاربری می تواند آن را در رهن قرار دهد. فقط در صورت اشتراک و استفاده از این ملک برای کشاورزی. مفاد بخشنامه عمومی اداره کل اعتبارات و سایر بخشنامه ها و دستورالعمل های مربوطه در این زمینه باید رعایت شود.

س :ال: شعب بانک در خصوص قراردادهای رهنی بانک که منجر به صدور دستورالعمل اجرایی شده است ، چه می کنند؟

پاسخ: در این صورت شعب بانک موظفند در صورتی که رهن (رهن یا ضامن) قراردادهای داخلی بانک را امضا کرده باشد و ارزش ملک رهنی علاوه بر قرارداد باشد (یعنی ملک گرانتر از مبلغ پرداخت شده است) تسهیلات ، بانک برای دریافت ادعای خود موظف است با ثبت و توقیف اموال نسبت به مبلغ مطالبه خود اقدام کند و در این زمینه حتی اگر گیرنده تسهیلات فردی غیر از رهن باشد ، اموال هنوز متناسب با ادعای بانک توقیف می شود.

س :ال: اگر شخص ثالث در رهن بانک مال را توقیف کند ، بانک به شخص ثالث به عنوان رهنی که حق مال را دارد ، چه تعهدی دارد؟

پاسخ: طبق قانون اصلاح ماده 34 اصلاحیه قانون ثبت ؛ طلب طلبکار از طریق حراج و با تشریفات مقرر در ماده 126 آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی مصوب 2008 و تبصره آن فروخته می شود.

اگر اموالی که توسط بانک رهن شده و توسط شخص ثالث ضبط شده است از مدعی اصلی ارزش بیشتری داشته باشد ، حراج آن و نداشتن خریدار دو حالت دارد:

  1. 1-     اگر بانک اختلاف بین قیمت ملک رهنی را تا مبلغی که طلبکار مطالبه می کند پرداخت کند ، کلیه مال توقیف شده یا مال رهنی به مالکیت بانک تبدیل می شود. علاوه بر این ، وجوه سپرده شده توسط بانک در اولویت بستانکار یا بستانکارهای بعدی که مال را توقیف کرده اند ، خواهد بود.
  • 2-     در صورت عدم تمایل بانک به پرداخت مابه التفاوت ، اموال تا مبلغ مطالبه شده و سایر هزینه های اضافی به بانک منتقل می شود و علاوه بر این ، هرچه باقی مانده به جمع کنندگان توقیف تحویل داده می شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

هما طاهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 19 =

×
  • ×