شنبه , ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 05 - 18 ساعت :
» نکات حقوقی » اندر احوالات «ملک در رهن بانک»
ملک رهنی
نکات حقوقی

اندر احوالات «ملک در رهن بانک»

اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۳ 0۰

آیا می توان در رهن بانک املاک فروخت؟

حتما شنیده اید که این روزها تعداد مراجعه به بانک ها برای دریافت تسهیلات مالی افزایش یافته است ، در بسیاری از موارد ، بانک درخواست مالی (ملک) را به عنوان رهن برای اطمینان از بازپرداخت پولی که به عنوان تسهیلات به مشتریان ارائه می دهد ، درخواست می کند. به این ترتیب املاک مشتری در رهن بانک قرار می گیرد تا بازپرداخت کامل تسهیلات دریافتی را تضمین کند.

 سوال این است که آیا مشتری می تواند ملک موجود در رهن بانک را بفروشد یا اجاره کند یا خریدهای دیگری در آن انجام دهد؟

به عبارت دیگر ، ما می خواهیم ببینیم که این قرارداد رهن تا چه اندازه حقوق مشتری را در مورد اموالش محدود می کند؟ بهتر است موارد را به صورت دسته بندی بررسی کنید:

فروش مال رهنی

مواد 703 و 794 قانون مدنی به مرتهن (در اینجا بانک) این حق را می دهد که مرتهن (مشتری بانک) را از اقداماتی که به ضرر او است منع کند. اما از طرف دیگر با رهن اموال مشتری در دست بانک ، مالکیت مشتری بر آن املاک از بین نمی رود و تصور اینکه پس از رهن اموال به بانک منتقل می شود ، اشتباه است. بنابراین تکلیف بانک چیست؟ در صورت فروش مشتری در رهن بانک ، قراردادی منعقد می شود ، اما برای دستیابی به نفوذ قانونی ، به اجازه بانک احتیاج دارد. در صورت انتقال ، بانک با در نظر گرفتن شرایط و منافع خود ، انتقال را می پذیرد یا رد می کند.

اجاره مال رهنی

همان مطالب ذکر شده در بالا هنوز در اینجا نقش دارند و اگر مشتری ملک موجود در رهن بانک را به شخصی اجاره دهد و بانک آن را نفی منافع خود بداند ، می تواند مانع مشتری شود.

خانه اجاره ای

تصرفات مخرب

اگر مشتری اقداماتی انجام دهد که موجب تخریب اموال در رهن بانک شود ، قانون ماده 791 وی را مجبور می کند ملک دیگری را به عنوان جانشین معرفی کند. ارزش مالی که در مکان قبلی معرفی می شود نباید کمتر از دارایی قبلی باشد.

امیدواریم از این مطلب که در زمینه نکات حقوقی نگارش شده بود، لذت برده باشید

به این نوشته امتیاز بدهید!

آرمان سلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

×
  • ×